Efter viktiga och välbesökta möten om Edseles utveckling 30/6 och extra föreningsstämma om Edsele Friskola 6/7 står vi nu riktigt starka för att driva Edsele framåt!

Stormötet poängterade att skolan verkligen behövs för hela byns framtid och utveckling, men att nya och krafter/ledamöter behöver rekryteras till Medborgarkooperativets styrelse för att ta vid och jobba för att bla hitta legitimerade lärare.
Extrastämman beslutade bla tillsätta nya ledamöter som nu kommer att jobba vidare med full kraft.
Genom ett bra och nära samarbete mellan Edsele Intresseförening, Edsele Friskola och Edsele Fastigheter AB samt även med ovärderligt stöd från Sollefteå kommun vill vi informera att:
– Skolan fortsätter som friskola
– Alla nuvarande jobb och tjänster på skolan är säkrade
– Ny styrelse är vald för Medborgarkooperativet Edsele Friskola
– Pedagogisk resurs/skolledare är interimt tillsatt under begränsad tid
– Arbetet med rekrytering av legitimerade lärare fortsätter som tidigare
– Alla kan nu ta ett välförtjänt sommarlov och hälsas välkomna till ny skolstart i augusti!
Ett stort varmt tack till alla som engagerat sig och nu jobbar vidare med att forma Edsele Friskola till en riktigt attraktiv och bra skola med modernt och pedagogiskt innehåll.
Ett lika stort tack till Marianne Hansson, Anette Linné och hela tidigare styrelsen för kraftfullt och strategiskt arbete. Ni har gjort ett mastodontjobb och finns fortfarande med som stöd till nya styrelsen. Tack!
Idag firar vi Edseledagen 25 år – vår pärla vid Faxälven!
Ut på byn allihopa och ha kul med alla upplevelser som många frivilliga krafter jobbat med hela våren. Njut av god mat, gott fika och god dryck och ikväll ses vi för grilltallrik, pub och musik på Bygdegården!
/Styrelsen

Edsele Utvecklingsdag 7/5

Tack till er alla som deltog i Edseles utvecklingsdag för en tid sedan!
Det blev många bra diskussioner och många förslag på hur byn kan utvecklas framåt för att attrahera både bybor, nyinflyttade och besökare.
En slutsats var att varje förening representeras i ett utvecklingsråd för att bland annat arbeta vidare med förslagen, och med de bidrag vi fått som grund, söka mer pengar för ett större utvecklingsprojekt.
 
Alla är ense om att vi tillsammans kan nå långt med samarbete mellan föreningarna och företagen i Edsele. Hör av dig till ordf Robert Vik, edseleintresseforening@gmail.com, om du vill engagera dig i Intresseföreningen, våra utskott/sektioner eller andra föreningar.
 
 

Coworking space • kontorshotell

Tillfälligt kontor för en- eller flera personer

Kontorsplats till ensamarbetande eller tillfällig besökare.
För 150:-/dagen får du tillgång till en plats med utmärkt internet (via fiber) på skolan mitt i byn. Vill du hyra veckovis eller längre, begär offert.
Vi bjuder på kaffe.
 
 

Uppdaterad: 2021-10-18

Stäng meny